Video: Formule 2-coureur Hubert (22) overlijdt na horrorcrash op Spa

Print

Video: @ThomasRutger/Twitter

De Formule 2-coureur Anthoine Hubert (22) is overleden na zijn horrorcrash op het circuit van op Spa-Francorchamps. De Fransman crashte tijdens de race en vervolgens wist Juan Manuel Correa hem niet meer te ontwijken. Correa ligt nog in het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde in de tweede ronde bovenaan Raidillon, het ultrasnelle gedeelte kort na de befaamde Eau Rouge. Anthoine Hubert week uit voor een tragere voorganger, maar belandde daarbij in de bandenstapels. Zijn bolide werd teruggekaatst op de baan en daarbij op volle snelheid geraakt door de Amerikaan Juan-Manuel Correa.

De auto van Hubert brak compleet in tweeën en Correa sloeg over de kop. Ook de auto’s van Giuliano Alesi en Marino Sato waren bij de crash betrokken, maar beide rijders konden op eigen kracht de onheilsplek verlaten. Hulpdiensten kwamen meteen in actie. Zeven ambulances reden er richting onheilsplek, maar anderhalf uur na de crash overleed het Renault-talent aan zijn verwondingen. Correa is vervoerd naar het universitair ziekenhuis van Luik. Zijn toestand is ernstig, maar stabiel.