Lezing ‘Plekken van plezier’ door Olaf Op den Kamp

Print
Lezing ‘Plekken van plezier’ door Olaf Op den Kamp

Het Kerkraadse Stadspark in de beginjaren. Afbeelding: Archief Gemeente Kerkrade

Kerkrade / Eygelshoven -

Olaf Op den Kamp houdt in HuB aan het Martin Buberplein in Kerkrade een lezing, met als thema ‘Plekken van plezier’. Deze vindt plaats op donderdag 4 september en begint om 18.00 uur.

Het Hambos, in 1932 aangelegd als het eerste wandelpark van Kerkrade, komt aan bod, evenals de vijvers die aangelegd werden door de Kerkraadse VVV. In de Anstelvallei ontstond al vroeg de eerste roeivijver, waar tijdens zomerse zondagen grif gebruik van werd gemaakt, totdat de vijver in de jaren zestig door mijnschade in onbruik raakte.

In 1944 opende het eerste museum de poorten in kasteel Erenstein. Om de mijnwerkers en hun familie te amuseren, legden de Staatsmijnen in 1938 de Botanische Tuin aan. Deze werd ontworpen door landschapsarchitect John Bergmans en heeft een typische opbouw van bloemperken, struikgewas en bomen, waardoor de tuin veel groter lijkt dan ze is. Het Kerkraadse Stadspark, ook wel bekend als Hertenpark, werd aangelegd op een voormalige vuilstort. In Eygelshoven ontstond een dierenparkje waar in de jaren vijftig zelfs wisenten werden getoond.

Reserveren via tel. 045-7630520.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →