Caro uit Born wint Nederlandse Miss Asia Pacific-titel

Print
Caro uit Born wint Nederlandse Miss Asia Pacific-titel

Afbeelding: Jason Rome

Born -

Caro Boonen uit Born is vrijdagavond tijdens de finale van de Miss Beauty of The Netherlands-verkiezing in Hilversum gekroond tot Miss Asia Pacific International of The Netherlands.

,,Een hele mond vol”, lacht de negentienjarige Limburgse. ,,Het paste maar net op de sjerp.” Boonen streed vrijdag in Studio 21 met finalistes uit de andere elf provincies om vijf titels. Zelf kwam ze in aanmerking voor drie titels. Die van topmodel, die van Beauty of The Netherlands en Asia Pacific. ,,Die laatste titel gaat normaal gesproken altijd naar een Aziatisch meisje of op zijn minst naar een meisje met een iets getinte huidskleur. Dus ik was compleet verrast dat deze titel mij nu ten deel viel.”

Waar de tweedejaarsstudente International Tourism and Management in Haarlem nog meer door verrast was, is dat ze nu al over tien dagen vertrekt naar de Filipijnen waar op 9 oktober de internationale Miss Asia Pacific-verkiezing plaatsvindt met concurrentes uit vijftig landen.

De andere winnaressen hebben hun verkiezingen pas later dit jaar of zelfs volgend jaar. ,,Ik moet nu op stel en sprong in mijn eentje die kant op.” Wat het leuk maakt is dat twee weken na haar vertrek zich nog twee Nederlandse meisjes bij haar voegen. Raquel van Gool uit Maastricht die vorig jaar in de internationale top vijf belandde en Tessa le Congé uit Zetten die in 2016 won en vermoedelijk in de jury zit.

Lees ook: Miss Beauty Raquel koos voor Limburg vanwege ‘thuisgevoel’

Dat ze nu haat studie heel even op een lager pitje moet zetten vindt ze niet erg. ,,Dit is een eenmalige kans, maar als ik terugkom, pak ik hem meteen weer op.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →