Koselev en portie fortuin bezorgen Fortuna zwaarbevochten punt

© ANP/VI images

Met een zwaarbevochten punt op zak stapte Fortuna zaterdagavond van het veld in het Abe Lenstra Stadion. De Sittardenaren stonden tegen Heerenveen vooral na rust zwaar onder druk, maar de uitblinkende doelman Koselev én een portie geluk voorkwamen een nederlaag: 1-1.

Roel Wiche

De Fortuna-staf had de ploeg op drie plekken gewijzigd vergeleken met de vorige wedstrijd tegen Willem II. Martin Angha, begin deze week gecontracteerd, kreeg meteen een basisplaats centraal in de verdediging ten koste van Grégoire Amiot. Adnan Ugur verving de geblesseerde Jorrit Smeets op het middenveld. Voorin mocht Bassala Sambou voor het eerst starten, ten koste van Rasmus Karjalainen.

Heerenveen bepaalde al snel het ritme van de wedstrijd en was het meest dreigend. Ninaj leek na twintig minuten spelen met knullig balverlies de openingstreffer van de Friezen in te leiden, maar kon zijn fout alsnog herstellen. Even later scoorden de Sittardenaren uit de eerste de beste geslaagde counter. Angha zette de aanval op met een fraaie pass, Damascan gaf de assist op de alert meegelopen Passlack: 0-1.

De treffer werd meteen gevolgd door een tegenvaller voor Fortuna. Damascan viel geblesseerd uit, Karjalainen was zijn vervanger. Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker en vond die al snel. Rechtsback Clint Essers, die geen enkele grip had op zijn directe tegenstander, maakte een onhandige en onnodige overtreding op Bruijn, Odgaard benutte de penalty feilloos: 1-1.

De tweede helft begon met spektakel voor beide doelen. Diemers zag een schot over de lat getikt, Koselev behoedde Fortuna aan de andere kant met een geweldige reflex voor een achterstand. De Sittardenaren kregen meer aandeel in het spel, maar moesten weer terug toen Heerenveen een lang slotoffensief begon. Ninaj voorkwam vlak voor de lijn een vrijwel zeker doelpunt na gepruts van aanvoerder Pinto. En altijd was er weer een hand van Koselev, de beste speler van het veld. Het publiek in het Abe Lenstra Stadion rook bloed, maar met kunst- en vliegwerk sleepte Fortuna het punt binnen.

Kijk naar een nieuwe aflevering van Komt Dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee