Grondpersoneel KLM legt maandag werk neer

© ANP

Grondpersoneel van KLM legt maandagochtend van 8.00 tot 10.00 uur het werk neer. Dat meldt vakcentrale FNV zaterdag.

Redactie

Grondpersoneel van KLM legt maandagochtend van 08.00 tot 10.00 uur het werk neer. Dat meldt vakcentrale FNV zaterdag. Volgens FNV staakt het personeel die uren voor een beter loon, meer medewerkers in vaste dienst en betere roosters.

Cao-onderhandelingen tussen de bond en de luchtvaartmaatschappij zijn vastgelopen. De FNV wil dat de medewerkers er per jaar 4 procent op vooruit gaan. KLM biedt een cao voor drie jaar waarin medewerkers in totaal 6 procent meer loon krijgen in drie stappen. Werknemers zijn daar over niet te spreken.

Vakbond FNV vond het loonbod te mager om weer aan de onderhandelingstafel plaats te nemen en kondigde na het aflopen van een ultimatum, vrijdag om 17.00 uur, al aan dat er acties zouden komen. De FNV beseft dat de staking „tot overlast en vervelende situaties kan leiden”.

Reactie KLM

De werkonderbreking door grondpersoneel van KLM maandagochtend is onnodig, vanwege het „loonvoorstel dat KLM de bonden afgelopen donderdag heeft gedaan”, aldus KLM zaterdagavond.

De luchtvaartmaatschappij zegt haar uiterste best te doen ongemak voor haar passagiers te beperken. „We vragen onze passagiers daarom zondagavond en maandag goed de informatie te volgen op de KLM website en de KLM-app.”

Hoeveel passagiers getroffen worden is onduidelijk. Hoeveel in en uitgaande vluchten KLM heeft gepland in de betrokken uren wil een woordvoerster niet zeggen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee