Video: Crash met luchtballon door noodweer: meerdere gewonden

Print

Video: Track’88/De Limburger

Swalmen -

In Swalmen zijn vier mensen lichtgewond geraakt toen de luchtballon waarin ze zaten zaterdagavond even voor half negen neerstortte.

Dat meldt de politie. De ballon, die was opgestegen in Cadier en Keer, kwam terecht in een weiland aan de Veestraat, net buiten de bebouwde kom.

Volgens een woordvoerder van de brandweer kwam de ballon boven Roermond in de problemen, toen het gevaarte werd overvallen door een onweer. Een poging om daar te landen mislukte, waarop in het naburige Swalmen nogmaals geprobeerd werd te landen. Dat ging mis, waardoor de ballon hard op de grond terechtkwam, aldus de woordvoerder.

Een woordvoerder van de politie zei dat de ballon werd meegesleurd door een flinke regenbui, in de problemen kwam en hard ging zakken. Het mandje onder de ballon stuiterde vervolgens meerdere malen over de grond en werd over een afstand van 100 tot 200 meter meegesleurd. Daardoor raakten de inzittenden gewond.

Lees verder onder de video.

Video: De Limburger

Swalmenaren die in de buurt van het weiland woonden, hadden al snel door dat de ballon in de problemen was. „Ik was buiten in de tuin en hoorde de mensen in het mandje gillen. Het klonk echt heel akelig. Het onweerde ook nog eens. Ik hoorde dat de ballonvaarder nog gas bij gaf en toen verdween die uit het zicht”, vertelt een buurtbewoonster.

Ad Geraets zag de ballon rakelings over het kippenhok in zijn tuin vliegen en vervolgens in zijn weiland terechtkomen. „Kijk, een heel sleepspoor door het gras”, vertelt hij terwijl hij op zijn telefoon enkele foto’s laat zien. „Ze raakten de afrastering. Vervolgens ging de ballon nog eventjes omhoog om vervolgens definitief neer te komen. Niet lang daarna kwamen de hulpdiensten.”

Geraets zag hoe de vier inzittenden, de ballonvaarder en drie passagiers, naar het ziekenhuis werden gebracht. Onder hen ook een klein meisje. Een woordvoerder van de politie laat weten dat de verwondingen van de inzittenden meevallen. Het is nu aan de Inspectie voor Leefomgeving en Transport om te onderzoeken welke factoren een rol hebben gespeeld bij de harde landing van de luchtballon.

In Limburg is sinds het begin van de avond code geel van kracht. Het KNMI waarschuwt voor enkele onweersbuien, plaatselijk met windstoten rond de 60 kilometer per uur en kans op hagel.

Video: Crash met luchtballon door noodweer: meerdere gewonden
Foto: Track’88
Video: Crash met luchtballon door noodweer: meerdere gewonden
Foto: Track’88

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →