Koningsvogelschieten Catharinagilde op Rolduc

Print
Koningsvogelschieten Catharinagilde op Rolduc

Koning 2018 Ted Debets met echtgenote Karin. Afbeelding: Catharinagilde

Kerkrade / Eygelshoven -

De schutters van het St. Catharinagilde Holz-Rolduc strijden zondag 1 september op Rolduc om de hoogste eer, waarbij men regerend koning Ted Debets van de troon wil stoten. De openingsschoten vinden om 15.00 uur plaats op de houten vogel.

Samen met de koning woont het gilde zondag al vroeg de H. Mis bij, namelijk om 9.45 uur in de Vredeskapel aan de Hoofdstraat. Aansluitend vindt de speciale gildevergadering plaats, waarbij twee nieuwe leden geïnstalleerd zullen worden. Voordat het Gilde bij de schuttersweide achter Rolduc aankomt, wordt stilgestaan bij het Kapelletje Berenbos dat door het gilde is herbouwd en wordt onderhouden.

Het koningsvogelschieten is voor iedereen vrij toegankelijk. Zodra de nieuwe koning bekend is, zal het gezelschap wederom naar de Vredeskapel gaan voor een danklof.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →