Koningsvogelschieten Catharinagilde op Rolduc

Koning 2018 Ted Debets met echtgenote Karin.

Koning 2018 Ted Debets met echtgenote Karin. © Catharinagilde

De schutters van het St. Catharinagilde Holz-Rolduc strijden zondag 1 september op Rolduc om de hoogste eer, waarbij men regerend koning Ted Debets van de troon wil stoten. De openingsschoten vinden om 15.00 uur plaats op de houten vogel.

Wil Wagenvoort

Samen met de koning woont het gilde zondag al vroeg de H. Mis bij, namelijk om 9.45 uur in de Vredeskapel aan de Hoofdstraat. Aansluitend vindt de speciale gildevergadering plaats, waarbij twee nieuwe leden geïnstalleerd zullen worden. Voordat het Gilde bij de schuttersweide achter Rolduc aankomt, wordt stilgestaan bij het Kapelletje Berenbos dat door het gilde is herbouwd en wordt onderhouden.

Het koningsvogelschieten is voor iedereen vrij toegankelijk. Zodra de nieuwe koning bekend is, zal het gezelschap wederom naar de Vredeskapel gaan voor een danklof.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee