VVV doet zichzelf tekort in Den Haag

© ANP/ VI images

VVV was in Den Haag de beter voetballende ploeg, maar het was een sober ADO dat effectiever was: 1-0. In de 70ste minuut moest VVV-aanvoerder Danny Post tot overmaat van ramp met rood (twee keer geel) inrukken.

Hans Straus

In de eerste helft was VVV de beter voetballende ploeg. De Venlonaren combineerden beter en kregen langzamerhand een overwicht. In de 35ste minuut kwam VVV goed weg toen Chris Kum na een ketser van Thorsten Kirschbaum Tomas Necid moest tackelen om een goal van de spits te voorkomen. De VAR zag er geen penalty in. In de slotfase van het eerste bedrijf gaf Peter van Ooijen te gemakkelijk een vrije trap weg. Kirschbaum bleef vervolgens bij de hoge bal op zijn lijn waardoor Shaquille Pinas makkelijk kon scoren.

Ook na rust was VVV de makkelijker voetballende equipe. De laatste pass ging echter steeds richting niemandsland. VVV-trainer Robert Maaskant bracht na een uur een vierde aanvaller voor de fletse Richard Neudecker. Tien minuten later kreeg Danny Post echter zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. De aanvoerder kon inrukken en daarmee leek de kans op een goed resultaat voor VVV verkeken. Toch kreeg VVV met een man minder ook nog mogelijkheden voor het Haagse doel. Invaller Haji Wright had in de 90ste minuut zelfs nog de gelijkmaker op zijn slof. Hij raakte de bal verkeerd.

Kijk naar een nieuwe aflevering van Komt Dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee