Foto’s: Recordaantal deelnemers zwemt in Roer en Maas tijdens de Roermond City Swim

Een recordaantal van vijfhonderd deelnemers telde de derde editie van de Roermond City Swim zaterdagavond. Deelnemers legden 500, 1000 dan wel 2000 meter af. Het startschot voor de eerste groep zwemmers werd gelost door voormalig Olympisch Kampioen en Elfstedenzwemmer Maarten van der Weijden.
Print

De aanwezigheid van Van der Weijden was geen toeval. De Maarten van der Weijden Foundation was namelijk een van de twee goede doelen waarvoor met de City Swim geld werd ingezameld. Geld bedoelt voor een optimale behandeling van kinderen met uitgezaaide kanker. Het andere goede doel was de Vrienden van Laurentius. Zij willen met het geld een vrouwvriendelijke mammografie voor het Roermondse ziekenhuis aanschaffen.

De City Swim trok dit jaar, mede door het goede weer ook veel bekijks op de Roerkade. Rond negen uur ’s avonds werd bekendgemaakt dat er 93.366 euro was opgehaald voor de twee goede doelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee