De aanwezigheid van Van der Weijden was geen toeval. De Maarten van der Weijden Foundation was namelijk een van de twee goede doelen waarvoor met de City Swim geld werd ingezameld. Geld bedoelt voor een optimale behandeling van kinderen met uitgezaaide kanker. Het andere goede doel was de Vrienden van Laurentius. Zij willen met het geld een vrouwvriendelijke mammografie voor het Roermondse ziekenhuis aanschaffen.

De City Swim trok dit jaar, mede door het goede weer ook veel bekijks op de Roerkade. Rond negen uur ’s avonds werd bekendgemaakt dat er 93.366 euro was opgehaald voor de twee goede doelen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen