Pittige loting Fortuna Sittard in KNVB Beker

Print
Pittige loting Fortuna Sittard in KNVB Beker

Afbeelding: Pro Shots -Niels Boersema

Echt / Koningsbosch / Sint Joost / Susteren / Slek / MariaHoop / Baakhoven / Dieteren / Illikhoven / Vissersweert / Roosteren / Nieuwstadt / Aasterberg / Berkelaar / Hingen / Ophoven / Heerlen / Hoensbroek / Kerkrade / Eygelshoven / Venlo -

In de eerste ronde van de KNVB Beker is Fortuna Sittard gekoppeld aan ADO Den Haag. Met alle amateurverenigingen en eerste- en tweededivisionisten in de koker, kan dus gesproken worden van een pittige loting.

VVV speelt tegen de Heerlense derdedivisionist Groene Ster, mits die eind september in de tweede kwalificatieronde afrekent met eersteklasser Kloetinge. MVV is gekoppeld aan het eveneens in de eerste divisie spelende FC Dordrecht. De Maastrichtenaren spelen een uitwedstrijd.

Dan treft Roda JC een op papier eenvoudigere tegenstander. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong gaat op bezoek bij de winnaar van het duel tussen Achilles Veen (hoofdklasse) en HHC Hardenberg (tweede divisie).

Lees ook: KNVB Beker: EVV en Groene Ster spelen thuis in tweede kwalificatieronde

EVV moet zich ook nog zien te kwalificeren voor het hoofdtoernooi. Wordt door de Echtse derdedivisionist van Flevo Boys gewonnen, dan wacht een thuiswedstrijd tegen de winnaar van het Katwijkse onderonsje Quick Boys-Katwijk.

De clubs die Europees voetbal spelen, zijn vrijgeloot. In de eerste ronde spelen amateurclubs tegen profs altijd thuis.

Kijk naar een nieuwe aflevering van Komt Dat Schot, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #05. Video: De Limburger