Video: Sittard Klassiek ronkend van start met ambassadeur Pete Hoekstra

Print

Sittard Klassiek 2019. Video: De Limburger

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De 27e editie van oldtimerrally Sittard Klassiek ging zondagmorgen van start. 148 Oude auto’s vertrokken met veel geronk vanaf de Markt voor een rit door Limburg.

Enkele honderden toeschouwers zagen zondagmorgen hoe de Amerikaanse Ambassadeur Pete Hoekstra een serie Amerikaanse legervoertuigen afvlagde. De start van Sittard Klassiek stond in het teken van 75 jaar vrijheid. Voor de start van de stoet oldtimers legde de eregast een krans bij het oorlogsmonument op de Markt, samen met burgemeester Sjraar Cox.

Video: Sittard Klassiek ronkend van start met ambassadeur Pete Hoekstra
De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra zwaait Amerikaans legervoertuigen uit bij de start van Sittard Klassiek Foto: Ermindo Armino

Nadat de legerwagens waren vertrokken stapte Hoekstra in een Cadillac uit 1956 om met CDA-kamerlid Martijn van Helvert de rit te maken. Voorzitter Paul Spanjaard van Sittard Klassiek is tevreden over de start en verwacht dat de Markt vol zal staan als de 148 voertuigen rond 16.00 uur terugkeren op de Markt.

Video: Sittard Klassiek ronkend van start met ambassadeur Pete Hoekstra
Pete Hoekstra in een Cadillac, met achter het stuur CDA-kamerlid Martijn van Helvert. Foto: Ermindo Armino

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen