Paus zit 25 minuten vast in lift en wordt door brandweer bevrijd

Print
Paus zit 25 minuten vast in lift en wordt door brandweer bevrijd

Afbeelding: AFP

Paus Franciscus verscheen zondag zeven minuten te laat voor zijn traditionele ontmoeting met het publiek op het Sint Pietersplein in Rome. Dat had een bijzondere reden: de geestelijk leider zat vast in de lift.

De paus bood bij opkomst op het plein zijn excuses aan voor de vertraging. Hij vertelde dat hij 25 minuten vast had gezeten in een lift in Vaticaanstad. Hij zei dat er sprake was van geweest van een verlaagde spanning, waarschijnlijk verwijzend naar de stroomvoorziening.

De paus vroeg het publiek te applaudisseren voor de brandweerlieden van het Vaticaan, die hem uit zijn benarde positie bevrijdden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen