Wandeling met IVN over en langs steilrand en hoogterras

Print
Wandeling met IVN over en langs steilrand en hoogterras

De route voert onder meer door het Meerlebroek. Afbeelding: Maan Litjens

Reuver / Swalmen -

IVN de Steilrand wandelt op 15 september door het gebied waar de vereniging naar is vernoemd.

De vijftien kilometer lange route van de wandeltocht langs en over de steilrand en het hoogterras voert de deelnemers van Reuver naar Swalmen en terug. De start is om 10.00 uur bij de parkeerplaats tegenover de Witte Stein aan de Keulseweg. Gids Maan Litjens neemt de wandelaars mee over slingerende paden en door open naald- en loofbossen.

Op het hoogterras ligt het grootste voormalige Engelse munitiedepot. Een klein deel van de route loopt door dit bosrijke terrein. Na de pauze in Swalmen gaat het verder naar Grietjens Gericht en vervolgens via de oude Romeinse weg terug naar de Witte Stein. Deelname is gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen