Drugspand gesloten in Venray na anonieme tip

Print
Drugspand gesloten in Venray na anonieme tip

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Blitterswijck / Venray -

Een drugspand in het buitengebied van Venray gaat voor drie maanden op slot. Na een anonieme tip werd er vorige maand een hennepkwekerij ontdekt. Het is het achtste drugspand in Venray dat dit jaar moet sluiten.

Venray werkt sinds juli samen met Meld Misdaad Anoniem, die tips van burgers die iets verdachts hebben gezien doorgeeft aan politie en de Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD). Venray is in Noord-Limburg de eerste gemeente die deze samenwerking is aangegaan. Venray heeft zo toegang tot de meldingen die binnenkomen bij het meldpunt.

Lees ook: Venray eerste partner van Meld Misdaad Anoniem in Noord-Limburg

Burgemeester Hans Gilissen heeft dit jaar reeds acht keer opdracht gegeven om een drugspand te sluiten. Zeven keer ging het om de vondst van softdrugs; een keer werden harddrugs aangetroffen. Vijf panden zijn voor de duur van drie maanden gesloten, de andere moeten een half jaar de deur dicht houden. Het betrof woningen, een schuur, en loods en een bedrijfs-/winkelpand. Vorig jaar werden in Venray drie drugspanden gesloten; in 2017 ging het om elf.