Danssalons voor mensen met dementie

Print
Danssalons voor mensen met dementie

Waag een dansje bij de danssalons in de regio. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Reuver / Beesel / Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Noord-Limburg -

‘Samen bewegen’ is dit jaar het thema van Wereld Alzheimer Dag. Daarom worden er op verschillende plaatsen in Noord-Limburg maandelijks Danssalons gehouden voor mensen met dementie. Er zijn Danssalons in Beesel, Peel en Maas, Venlo, Venray en Bergen.

Alzheimer Noord-Limburg staat achter dit initiatief. Voorzitter Harrie Schraven: „Enerzijds is het van belang dat mensen bewegen, maar zeker zo belangrijk is ook de intimiteit die mensen ondervinden bij het samen dansen.” In de Danssalons in Noord Limburg worden de onderstaande activiteiten gehouden bij gelegenheid van Wereld Alzheimer Dag.

In Beesel vindt dinsdag 17 september van 14.00 tot 16.00 uur de officiële opening plaats van de Danssalon Beesel. Locatie is Zalencentrum de Schakel, aan de Broeklaan 2 in Reuver. Entree: € 5,00 (mantelzorgers betalen geen entree)

In Peel en Maas is zaterdag 21 september van 18.00 tot 21.30 uur DansSalon De Vriendschap aan de Hoogstraat 70 in Helden-Beringe geopend. De officiële opening wordt verzorgd door burgemeester Wilma Delissen. De entree is gratis. Als intermezzo worden deze avond diverse dansdemonstraties gehouden.

In Venlo is er op donderdag 12 september van 14.00 tot 16.00 uur een speciale Danssalon bij de Madson Club aan de Kaldenkerkerweg 37. Er kan worden gedanst op live muziek van Jac Craenmehr en er zijn dansdemonstraties door de allerkleinsten en een dansechtpaar. Entree 5 euro. Mantelzorgers gratis.

In Venray vindt donderdag 19 september van 13.30 tot 16.30 uur een feestelijke Danssalon plaats bij Janssen Dansen en Sporten(Anno 54) aan de Raadhuisstraat 6. Deze wordt geopend door locoburgemeester Jan Loonen, en er zijn live optredens van Henk Deters en Neppie Kraft. De entree is gratis.

In Bergen staat zaterdag 21 september Samen Dansen op het programma. De middag is gratis en start om 14.00 uur met de opening door wethouder Lia Roefs. Daarna ontvangen verschillende ondernemers de sticker ‘dementie vriendelijk’. Vervolgens Samen Dansen met live muziek. De middag eindigt om 16.30 uur en locatie is de Lieke Martens-zaal in Bibliotheek Bergen Den Asseldonk.