Te weinig leden: schutterij St. Hubertus Nattenhoven gaat in ruste

Print
Te weinig leden: schutterij St. Hubertus Nattenhoven gaat in ruste

Schutterij St. Hubertus in betere tijden. Afbeelding: Rob Oostwegel / archief De Limburger

Berg / Urmond / Elsloo / Maasband / Stein / Veldschuur / Catsop / Meers -

Schutterij St. Hubertus uit Nattenhoven gaat in ruste. De schutters kunnen geen representatieve vereniging meer op de straat brengen, omdat het aantal geüniformeerde leden is gedaald tot onder de vijftien, meldt voorzitter Ralph Jessen.

Een kleine groep leden bekijkt nog of de club een doorstart kan maken en neemt daarvoor een jaar de tijd. Volgens Jessen is de opheffing de moeilijkste beslissing die de leden ooit hebben moeten nemen en kreeg de club veel steunbetuigingen. Hij hoopt dat de vereniging ooit weer opstaat.

St. Hubertus maakte vorig jaar nog afspraken met gemeente Stein, provincie en Consortium Grensmaas over de plek waar onder voorwaarden geschoten mag worden in het natuurgebied, om het voortbestaan van de schutterij te verzekeren. De kleine vereniging behaalde geregeld goede resultaten en eindigde vaak in de top 5 bij het OLS.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen