Colombiaanse politica (32) samen met moeder en bodyguards doodgeschoten

Print
Colombiaanse politica (32) samen met moeder en bodyguards doodgeschoten

De met kogels doorzeefde gepantserde wagen waarin Karina García met vijf anderen, onder wie haar moeder, dood werd teruggevonden. Afbeelding: EPA

In Colombia is de 32-jarige burgemeesterskandidaat Karina García, die bij de gemeenteraadsverkiezingen voor de Liberale Partij verkiesbaar was, vermoord. Haar lichaam werd samen met dat van haar moeder en vier bodyguards in een uitgebrande auto in het westelijke departement Cauca aangetroffen.

De vermoorde García had zich kandidaat gesteld als burgemeester van Suárez, een kleine stad met ongeveer 20.000 inwoners. Enkele weken geleden had García nog gezegd dat ze met de dood werd bedreigd.

De Colombiaanse vredescommissaris Miguel Ceballos en minister van Defensie Guillermo Botero houden dissidenten van de FARC-guerilla, die het vredesakkoord van 2016 niet hebben aanvaard, voor de moord verantwoordelijk.

In Colombia worden op 27 oktober regionale en gemeenteraadsverkiezingen gehouden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen