Kloosterleven staat centraal in fotoserie ‘Echo uit het Verleden’

Print
Kloosterleven staat centraal in fotoserie ‘Echo uit het Verleden’

Afbeelding: Connie Akkermans

Maastricht / Itteren -

Fotografe Connie Akkermans exposeert de fotoserie Écho uit het Verleden’ in Boekhandel Dominicanen van 8 tot en met 19 september. Centraal staat het kloosterleven van het kleine klooster in de Maastrichtse Bouillonstraat.

In de rust die heerst in het klooster in de Bouillonstraat te Maastricht, heeft Connie Akkermans deze fotoserie gemaakt. Geboren en getogen in Maastricht kwam zij vaker langs dit klooster en gedreven door nieuwsgierigheid naar de bewoners van dit klooster vroeg zij aan moeder overste toestemming om een fotoserie te mogen maken. De expositie vindt plaats in het kader van de open monumentendagen die plaatsvinden op zaterdag 14 en zondag 15 september.

Buiten werk en gezin houdt Connie Akkermans zich bezig met fotografie. Gedurende enkele maanden bezocht zij het klooster regelmatig en volgde de zusters in hun dagelijkse bezigheden. Voor zover de tijd dit toeliet waren de zusters ook bereid tot het voeren van een gesprek. Daarbij leerde ze de zusters kennen als warme, vriendelijke en behulpzame personen die in alle bescheidenheid diverse taken in de maatschappij vervullen.

De congregatie van Sint Petrus Claver bestaat uit 250 zusters van 30 nationaliteiten, verspreid over vijf continenten. Slechts drie zusters van de congregatie wonen in Nederland. Nog steeds voeren de zusters in navolging van de stichteres Maria Theresia Ledochòwska, op liefdevolle wijze hun taken uit.

Meer informatie over de missiezusters St. Petrus Claver via: www.stpetrusclaver.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen