Reprise eenakter ‘Schimmen’ in Gemeentemuseum

Print
Reprise eenakter ‘Schimmen’ in Gemeentemuseum

‘Schimmen’ is opnieuw te zien in Thorn. Afbeelding: Stichting Herdenking Bevrijding Thorn

Thorn -

De Stichting Historisch Spel Thorn heeft vanaf 2005 een aantal Nederlandse en Belgische schrijvers de opdracht gegeven een toneelstuk te schrijven over de geschiedenis van Thorn. Dit resulteerde in een vijftal korte en langere toneelstukken die van vanaf 2006 tot 2010 door toneelvereniging Applaus zijn opgevoerd. De eenakter ‘Schimmen’, geschreven door de Vlaamse schrijver Erik Vlaminck, is er één van en wordt op zondag 22 september opnieuw uitgevoerd in Gemeentemuseum Land van Thorn.

Aangezien ‘Schimmen’ betrekking heeft op de geschiedenis van Thorn in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog, is de herdenking van 75 jaar bevrijding een uitgelezen gelegenheid voor toneelvereniging Applaus om dit spel opnieuw in te studeren.

Korte inhoud: Een Belgische man en een vrouw uit Thorn hebben gemeenschappelijke herinneringen uit de laatste oorlogsdagen. Hij was soldaat in het leger van de bevrijders en zij was een jong meisje in Thorn tijdens deze hectische periode en samen hebben ze ingrijpende ervaringen uit die tijd, die ook nu nog door hun hoofd spelen.

‘Schimmen’ maakt onderdeel uit van het programma van de Stichting Herdenking Bevrijding Thorn. De voorstelling is te zien om 13.30 en 15.30 uur. De toegang is gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen