Doodgeschopt hondje in Tiel is 10 weken oude pup: ‘Hij riep dat alle rottweilers dood moeten’

Print
Doodgeschopt hondje in Tiel is 10 weken oude pup: ‘Hij riep dat alle rottweilers dood moeten’

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/Arjan Gotink

Een onbekende man heeft maandag zonder enige aanleiding een hondje in Tiel doodgeschopt. Het gaat om een Rottweiler-pup van 10 weken oud. ,,Ik ben kapot van verdriet”, zegt eigenaar Bert van Schaik.

De zoon van de eigenaar liet het hondje, genaamd Andor, maandagmorgen vroeg uit, toen hij werd aangesproken door een man. ,,Hij riep ‘dat alle Rottweilers dood moeten’”, vertelt Van Schaik.

,,Daarna pakte hij het hondje op, smeet hem op de grond en schopte hem.” De zoon heeft Andor opgepakt. ,,Hij piepte nog een paar keer, maar was al overleden toen hij thuiskwam.”

Lees ook: Man schopt hond van voorbijganger dood in Tiel

Emoties

De dader vluchtte weg van de parkeerplaats Heideblauwtje en de Aardbeivlinder. De politie roept via Facebook getuigen op zich te melden. Een eerder bericht over de man is verwijderd van de Facebookpagina van de Politie Tiel.

‘In plaats van getuigen kregen we heel veel berichten waarin emoties werden getoond’, aldus de politie. Het onderzoek gaat echter door, zo schrijft de politie op de Facebookpagina.

Op Facebook wordt massaal gereageerd op het incident. ‘Niet te bevatten’, ‘wat afschuwelijk’ en ‘in wat voor wereld leven wij’, reageren mensen onder het recente bericht van de politie. Ook is dit al meer dan 550 keer gedeeld.

De man droeg volgens de politie een bivakmuts met ronde gaten, hij was ongeveer 1.95 meter lang.