75 jaar vrijheid

Beek viert en herdenkt 75-jarige bevrijding vijf dagen lang

Print
Beek viert en herdenkt 75-jarige bevrijding vijf dagen lang

Het Asta Theater in Beek. Afbeelding: Google Maps

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek -

De 75-jarige bevrijding van Beek wordt van vrijdag 13 tot en met dinsdag 17 september gevierd met allerlei activiteiten voor zowel jongeren als ouderen.

Voor de Beekse jeugd van 11 tot 15 jaar wordt vrijdag 13 september in Mondial een Vrijheidsfeest gehouden. Tijdens de avond draaien diverse dj’s, waaronder Remco Gaiteros en Tisjeboyjay, en wordt op een indrukwekkende manier stilgestaan bij de bevrijding van Beek. De avond start om 19.30 uur en de entree bedraagt 3 euro. Dat is inclusief een consumptie en garderobe.

Een dag later staat in het Asta theater de Bevrijdingsrevue op het programma. Het theaterstuk Ein doodgewoon verhaol zal worden opgevoerd. Het stuk benadrukt op aangrijpende wijze de emotionele impact van de oorlog en wordt opgevoerd door verschillende Beekse verenigingen. De aanvang is om 20.00 uur. Kaarten kosten 5 euro en zijn te koop bij Sjeunkes kinderschoenen en Schoenherstellerij Hoedemakers. Er zijn nog maar enkele kaarten verkrijgbaar.

Voertuigenstoet

Op zondag 15 september staat vanaf 12.00 uur een historische voertuigenstoet op het programma met ruim 200 re-enactors op de Maastrichterlaan, dagboekpresentatie, fototentoonstelling, optredens muziekverenigingen en scholen. De toegang is gratis.

Op de dag van de uiteindelijke bevrijding 75 jaar geleden, dinsdag 17 september wordt het kindermusical Oorlogsgeheimen in het Asta theater voor de hogere klassen van de Beekse basisscholen opgevoerd. Aansluitend is om 18.30 uur het officiële herdenkingsfeest.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen