Week van Dementie bij VieCuri

Print
Week van Dementie bij VieCuri

Afbeelding: Getty Images

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Baarlo / Reuver / Oostrum / Oirlo / Leunen / Castenray / Heide / Ysselsteyn / Venray / Geijsteren / Veulen / Merselo / Vredepeel / Smakt / Wanssum -

Met een informatiemarkt en een symposium staat ziekenhuis VieCuri stil bij de Wereld Alzheimer Dag. Het ziekenhuis bestempelt de week van 16 tot 22 september tot Week van de Dementie.

Op maandag 16 september (9.30-12.30 uur) is er in de hal van het ziekenhuis in Venlo een informatiemarkt waar ouderen, mantelzorgers of familieleden met alle vragen terecht kunnen die er zijn op vlak van dementie. De markt is vrij toegankelijk.

Donderdag 21 september is er ’s avonds voor genodigden een conferentie bij Chateau De Raay in Baarlo: mensen die beroepsmatig te maken hebben met dementie komen daar bijelkaar. Er zijn spreekbeurten van een neuropsycholoog, een specialist ouderengeneeskunde en andere zorgprofessionals.

Samen bewegen

Het thema van de Wereld Alzheimer dag is dit jaar ‘samen bewegen’. Op diverse plekken zijn de komende weken danssalons, georganiseerd door de vereniging Alzheimer. In Venlo kan op donderdag 12 september worden gedanst (14.00-16.00 uur, Madson Club, Kaldenkerkerweg 37); in Reuver op dinsdag 17 september (14.00-16.00 uur, De Schakel, Broeklaan); in Venray op donderdag 19 september (13.30-16.30 uur, Raadhuisstraat 6). Op Wereld Alzheimer dag zelf, zaterdag 21 september, kan worden gedanst in Bergen (14.00-16.30 uur, bibliotheek) en in Beringe op zaterdag 21 september (18.00-21.30 uur, Hoogstraat 70).

Lezingen

Ook zijn er informatieve lezingen voor publiek met dementie als onderwerp. Op maandag 9 september is in Venray (19.30 uur, De Kemphaan Kennedyplein) een lezing over technische snufjes die langer thuis blijven wonen gemakkelijker maken (domotica). In Reuver (19.30 uur, Brasserie Bösdael) geeft Gerda van Ginneken van Alzheimer Nederland tips hoe kan worden voorkomen dat een liefdesrelatie volledig transformeert in een zorgrelatie. In Weert (19.30 uur, Keenter Hart, St. Jozefskerkplein) is op maandag 16 september een spreekbeurt van een slaaptherapeute over het belang van goed slapen bij dementie.