Zoektocht naar nieuw bestuur De Klokkestoel in Heibloem

Print
Zoektocht naar nieuw bestuur De Klokkestoel in Heibloem

Afbeelding: ANP

Heibloem -

In Heibloem zijn ze druk zoekende naar een nieuwe bestuur voor gemeenschapshuis De Klokkestoel, nu de huidige leiding heeft aangegeven per 1 oktober de taken neer te leggen.

Het is tijd voor de jongere generatie om het stokje over te nemen, meent scheidend bestuursvoorzitter Wiel Caenen (73). Plannen voor een nieuw, multifunctioneel centrum op de plek van De Klokkestoel waren voor het vijfkoppige bestuur de voornaamste reden om afscheid te nemen.

„We speelden al langer met de gedachte om te stoppen, maar bleven telkens zitten onder het motto ‘als jullie niemand kunnen vinden, dan...’. Maar nu ze willen vernieuwen, stappen wij definitief op. Niet alleen zagen wij de plannen niet zitten, ook kunnen de jongeren deze een stuk beter uitvoeren. In het bestuur zitten toch voornamelijk ouderen.”

Bijeenkomst

De gemeenschapsraad van Heibloem en werkgroep HELD (Heibloem Leefbaar en Duurzaam) hebben voor woensdagavond een bijeenkomst georganiseerd waarin ze met alle gebruikers van De Klokkestoel - veertien verenigingen in totaal - in gesprek gaan over de invulling van een nieuw bestuur.

Nancy Schroën van HELD: „Het is te hopen dat een groep enthousiastelingen bereid is om de schouders eronder te zetten. Wij willen daarin best ondersteunend zijn. Maar er moeten mensen opstaan, anders hebben we een probleem. In het ergste geval gaat er dan een slot op de deur.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen