Appel & Perenfestival in Schimmert

Print
Appel & Perenfestival in Schimmert

Afbeelding: Peter Schols

Schimmert -

Het Pomologisch Genootschap Limburg (PGL) houdt zondag 22 september een Euregionaal Appel & Perenfestival in Schimmert.

Het festival staat - hoe logisch - geheel in het teken van de appel en peer, maar ook de verwerking van het fruit. Er zijn tussen 10.30 en 17.30 uur ruim vierhonderd verschillende appel- en perenrassen te bewonderen. Ook zijn er rondleidingen waar lokale telers uitleg gegeven over de moderne fruitteelt.

Verder kan er geproefd worden van fruit en fruitpannenkoeken en worden ter plekke fruitvlaaien gebakken in een houtoven. Daarnaast zijn er informatiestands, is er een optreden van de Waltina muziekkapel en zijn er een aantal oude tractoren te bewonderen. Locatie is Domein ‘Hof van Oensel’ aan de Haagstraat 5 in Schimmert. Zowel de entree als parkeren zijn gratis.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen