Baudet en Hiddema borrelen mee met Limburgs Forum voor Democratie

Print
Baudet en Hiddema borrelen mee met  Limburgs Forum voor Democratie

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet en zijn rechterhand Theo Hiddema Afbeelding: ANP

Limbricht -

Landelijk partijleider Thierry Baudet en collega-Tweede-Kamerlid Theo Hiddema zijn zondag te gast op de Limburgse ledenborrel van het Forum voor Democratie in kasteel Limbricht.

De bijeenkomst is georganiseerd door de provinciale Statenfractie van Forum voor Democratie (FVD). Gedeputeerde Ruud Burlet en de zeven Statenleden zullen zondagmiddag in gesprek gaan met leden en hen tekst en uitleg geven over hun plannen voor de provincie. Naast de landelijke kopstukken Baudet en Hiddema maakt ook Otto Hermans zijn opwachting. De Valkenburgse tandarts is tijdelijk benoemd tot Eerste Kamerlid als waarnemer van Nicki Pouw-Verweij die met zwangerschapsverlof is.

Winnaar

FVD was de grote winnaar bij de provinciale verkiezingen van maart jongstleden. Die zege leverde de partij alleen in Limburg een gedeputeerde op. In de overige provincies belandde de partij in de oppositiebankjes.

Rumoer

Rond FVD is het al een tijdje onrustig. Na een ruzie tussen Baudet werd voormalig vertrouweling Henk Otten uit de partij gezet. Beschuldigingen van malversaties vlogen over en weer. Otten die namens FVD in de Eerste Kamer zat, heeft nu zijn eigen fractie in de senaat. Het is inmiddels een driemansfractie: twee FVD-senatoren kozen de kant van Otten. In Limburg bleef de Statenfractie intact, in provincies als Flevoland, Zuid-Holland en Zeeland braken Statenleden met de partij.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen