Gezamenlijk ambtenarenkantoor bespaart geen geld, maar Maastricht zet door

Print
Gezamenlijk ambtenarenkantoor bespaart geen geld, maar Maastricht zet door

Het kantoorpand van SSC-ZL in Heerlen. Afbeelding: Peter Schols

Maastricht / Itteren / Heerlen / Hoensbroek / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Hoewel de samenwerking met Heerlen en Sittard-Geleen in een kantoor in Heerlen veel geld blijft kosten in plaats van circa 16 miljoen euro te besparen, gaat Maastricht ermee door.

Lees ook: Maastricht moet leren van missers

De Maastrichtse wethouder Jim Janssen heeft dinsdag een rapport gepresenteerd van adviesbureau Deloitte. Daarin staat uitgebreid opgesomd wat er zoal mis is gegaan bij de vorming van een Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC-ZL); een gezamenlijk kantoor met ambtenaren van Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen.

Noodzakelijk

Ondanks alle missers komen de adviseurs tot de conclusie dat vergaande samenwerking noodzakelijk is, omdat in de toekomst personele krapte te verwachten valt. Bovendien veranderen wetten en regels en komen er in razend tempo technologische ontwikkelingen op gemeenten af. Die kunnen door de krachtenbundeling beter worden opgevangen.

Van de oorspronkelijke opzet van samenwerking (de drie k’s: kosten besparen, kwaliteit verbeteren en kwetsbaarheid verminderen) is in de praktijk te weinig uitgekomen.

Niet helder

Al vanaf het begin in 2011 waren processen en definities niet helder. Er is te weinig draagvlak gezocht bij de Maastrichtse medewerkers. Gaandeweg sloeg het vertrouwen in het management om in wantrouwen. Voordelen van de samenwerking zijn onderbelicht en onvoldoende onderbouwd. Alternatieve samenwerkingsvormen zijn onvoldoende onderzocht. De gemeente stelde de arbeidsvoorwaarden eenzijdig vast en sprak niks af over compensatie voor reistijd of over opleidingsbudgetten. Anders dan de bedoeling was stegen de huisvestingskosten omdat het gekozen pand in Heerlen niet meteen geschikt was als huisvesting voor ambtenaren.

De onderzoekers geven een aantal adviezen om het anders aan te pakken, waarbij vooral het herstel van draagvlak en vertrouwen van de medewerkers belangrijk is. De drie k’s worden uitgebreid met een vierde: kansen voor medewerkers. Er wordt een projectleider van buiten aangesteld die de Maastrichtse ambtenaren naar SSC-ZL gaat begeleiden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee