Salaris-rel Matthijs van Nieuwkerk goed voor 742.000 kijkers

Print
Salaris-rel Matthijs van Nieuwkerk goed voor 742.000 kijkers

Afbeelding: Still Omroep MAX

De eerste aflevering van een nieuwe reeks Sterren op het Doek, waarin Matthijs van Nieuwkerk vertelde dat hij vindt dat hij zijn salaris meer dan waard is, heeft 741.000 kijkers getrokken dinsdagavond op NPO 2.

Dat blijkt uit cijfers van stichting Kijkonderzoek. Sterren op het Doek keerde dinsdagavond na vier jaar afwezigheid terug op televisie. Özcan Akyol heeft het presentatiestokje overgenomen van Hanneke Groenteman, die het programma tot 2015 tien seizoenen lang presenteerde. Akyol voelde de DWDD-presentator aan de tand over onder meer zijn veelbesproken salaris, terwijl drie kunstenaars Van Nieuwkerk portretteerden.

Het salaris van BNNVara-ster was afgelopen jaar 363.000 euro, maar moet eind van het jaar teruggebracht worden naar de balkenendenorm (194.000 euro). ,,Ik ben over dat salaris nooit verlegen geweest. Dus ik verdien meer dan anderen. In elke bedrijfstak is het zo dat als je een scorende spits bent of je werkt harder of je bent er veel vaker of je hebt iets meer succes, dan verdien je ook gewoon wat beter. Dat is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld.”

Beau

Later op de avond zapten 905.000 kijkers naar Van Nieuwkerks talkshowcollega Eva Jinek. Op RTL 4 werd de tweede late nightshow van Beau van Erven Dorens door 585.000 mensen bekeken. Hij leverde daarmee iets in ten opzichte van zijn debuut maandagavond, toen Beau 650.000 mensen trok. Jineks kijkersaantal steeg juist: ze scoorde 155.000 kijkers meer dan de avond ervoor. Ze had dan ook een succesvol programma voor haar show geprogrammeerd staan: De Rijdende Rechter, waar 1,2 miljoen mensen naar keken.