Popcornpanel

Popcornpanel: The Matrix is jarig en Tarantino schrijft een liefdesbrief

  Popcornpanel: The Matrix is jarig en Tarantino schrijft een liefdesbrief

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

RECENSIES: In het Popcornpanel bespreken lezers hun recente opvallendste film, of die nu super goed of vreselijk slecht is. Vandaag: de nieuwe van Quentin Tarantino, twintig jaar na ‘The Matrix’ en de Vlaamse film ‘De Patrick’.

‘Is The Matrix na twintig jaar relevanter dan ooit?’

  Popcornpanel: The Matrix is jarig en Tarantino schrijft een liefdesbrief

Naam: Vince Christiaans (29)

Woonplaats: Beek

Film: ‘The Matrix: 20th Anniversary’

„Na 20 jaar is The Matrix terug in de bioscopen. Voor 1999 waren films over hackers vooral het domein van onzinnige pulp als The Lawnmower Man en Hackers. Dat veranderden de Wachowskis door hun film The Matrix te voorzien van een interne logica en filosofie. Ingewikkelde thema’s worden gepresenteerd in korte dialogen of visuele metaforen. Qua stijl is The Matrix een typisch product van de jaren negentig. Toch weerklinken de vragen over onze realiteit nog harder in een wereld vol sociale media en fake news. Het zorgt voor een nalatenschap waar zelfs twee teleurstellende vervolgen geen afbraak aan kunnen doen.”

Een aangenaam trage film over Patricks verdwenen hamer

  Popcornpanel: The Matrix is jarig en Tarantino schrijft een liefdesbrief

Naam: Ton van der Eerden (70)

Woonplaats: Selfkant-Schalbruch (D)

Film: ‘De Patrick’

De Patrick is een Vlaamse film vol zwarte humor waarin we vertederd naar de autistische Patrick kijken. Hij assisteert zijn blinde moeder en verzwakte vader die een naturistencamping beheren. Houtbewerken is zijn grote passie. Als vader sterft, blijkt ook hamer-4 verdwenen te zijn. Hij rouwt, allereerst om het verlies van die hamer. Op zoek hiernaar stuit hij op eigenaardig manoeuvrerende bewoners. Absurde situaties ontstaan. Bij dit alles blijft Patrick fier overeind. De film is aangenaam traag, mooi ingekleurd en nergens plat. Stiltemomenten zijn er om acteur Kevin Janssens te bewonderen. Overtuigende film.”

Een liefdesbrief van Tarantino aan het oude Hollywood

  Popcornpanel: The Matrix is jarig en Tarantino schrijft een liefdesbrief

Naam: Joost Staaks (29)

Woonplaats: Maasbree

Film: ‘Once Upon a Time… in Hollywood’

„Voormalig succesvol tv-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn stuntman Cliff Booth ( Brad Pitt) proberen opnieuw succes te vinden in de jaren zestig. Terwijl Rick acteert en Cliff klusjes rond het huis klaart, geeft regisseur Quentin Tarantino wederom een eigen draai aan beruchte gebeurtenissen in de geschiedenis. De setting is net zo fantastisch als de karakters, zo weten ze het roerloze en langdradige middenstuk goed te maken. Het geweldige acteerwerk zorgt voor een filmervaring om van te genieten. Dit is een liefdesbrief van Tarantino aan het oude Hollywood.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen