Eerste vlaaibakker presenteert haar appelvlaai Roermond

Print
Eerste vlaaibakker presenteert haar appelvlaai Roermond

Afbeelding: De Limburger

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

De voorpret was het leukste, zei Miriam Tegels toen ze woensdagmorgen als eerste de vlaai inleverde voor de wedstrijd De Lekkerste Appelvlaai van Limburg woensdag in de Oranjerie in Roermond.

,,Toen ik zei mee te gaan aan deze wedstrijd kreeg ik allerlei tips en verhalen te horen. Mijn moeder vertelde me dat ze elk weekeinde drie vlaaien bakte. Zo leuk al die reacties”.

Lees ook: Wedstrijd! Wie bakt de lekkerste appelvlaai van Limburg?

Ze kreeg bijval van Mariëtte van Dijk, die vroeg vanuit Wychen was vertrokken om haar appelvlaai in Roermond in te leveren. ,,Mijn moeder bakte ook nog zelf allerlei broodjes naast vlaaien.”

Voor de appelvlaai van Myrthe Croonen uit Bocholt, nummer 43 van de deelnemers aan de appelvlaai wedstrijd is de keuring gestart. ,,Heel veel creativiteit en liefde voor de vlaai zie je aan de ingezonden vlaaien”, aldus juryvoorzitter Marcel Roubroeks.

Eerste vlaaibakker presenteert haar appelvlaai Roermond
Foto: De Limburger

De einduitslag van de wedstrijd is rond 16.30 uur woensdagmiddag

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we de Limburger met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen