Paul van Loo bij slotviering Leenderkapel in Landgraaf

Print
Paul van Loo bij slotviering Leenderkapel in Landgraaf

Zanger Paul van Loo. Afbeelding: Stichting Leenderkapelletje

Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

Het bedevaartseizoen bij de kapel van Leenhof in het Kapellerbos in Schaesberg wordt zaterdag 7 september afgesloten. Om 19.00 uur is een eucharistieviering, die muzikaal wordt omlijst door de zanger/troubadour Paul van Loo.

Iedereen is welkom om de sluiting van het kapelseizoen mee te vieren. In verleden gebeurde dit met een lichtprocessie. Sinds vorig jaar is dit een viering met lichtjes bij de kapel. De editie van 2019 wordt muzikaal afgesloten door Paul van Loo, met eigen liedjes in het dialect.

Aan de Leenderkapel zijn sinds de opening van het seizoen door de nieuwe bisschop Mgr. Harrie Smeets op 1 mei heel wat vieringen geweest. Duizenden mensen wisten de weg naar de bijna 400 jaar oude kapel te vinden. Bij de kapel vinden ook steeds meer bruiloften en doopvieringen plaats. Na 7 september gaat de kapel op slot voor de winter. De eerstvolgende viering is op 1 mei 2020.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →