Genomineerden voor tweede Hub Cobbenprijs bekend

Print
Genomineerden voor tweede Hub Cobbenprijs bekend

Vakbondsman Hub Cobben. Afbeelding: Dries Linssen

Maastricht / Itteren / Schimmert / Hulsberg / Wijnandsrade / Merkelbeek / Schinveld / Jabeek / Vaesrade / Schinnen / Klein-Doenrade / Doenrade / Bingelrade / Puth / Sweikhuizen / Amstenrade / Oirsbeek / Nuth / Brunssum / Hoensbroek / Heerlen -

De genomineerden voor de tweede editie van de Hub Cobbenprijs zijn woensdag bekendgemaakt. De prijs wordt uitgereikt aan een Limburgse persoon of organisatie die zich sterk maakt op het gebied van sociale strijd.

De genomineerden zijn het Actiecomité Huize de Berg (Heerlen), Babs Hanssen (Amstenrade), Hub Esten (Maastricht), Jos Linsen (Hoensbroek) en Milena Mulders (Brunssum).

Verdiensten

Het Actiecomité Huize de Berg voerde actie voor de werknemers van Huize de Berg, die door het faillissement van hun werkgever hun baan kwijtraakte. Babs ‘Juf Babs’ Hanssen ging onlangs na ruim veertig jaar als docent in het basisonderwijs met pensioen. Ze was voor haar kinderen uit de Heerlense wijk Passart meer dan alleen een schooljuffrouw en ondersteunde ze tot ver buiten het klaslokaal.

Lees ook: Strijd over zorgklooster Huize de Berg Heerlen gaat door

De 79-jarige Hub Esten zet zich met FNV Actiecomité Red Koopkracht Pensioenen in voor betere pensioenen. Jos Linsen organiseert namens voetbalclub EHC uit Hoensbroek een jaarlijks toernooi voor G-spelers. Als bestuurslid namens de G-afdeling zet hij zich in om deze mensen via sport in de maatschappij mee te laten doen. Milena Mulders is de initiatiefnemer van het pop up-Migratiemuseum in Heerlen. Daar kwamen veel oud-mijnwerkers, nazaten van immigranten en ‘autochtone’ Parkstedelingen samen.

Lees ook: Migratiemuseum is een zoektocht naar identiteit

Stemmen

Stemmen kan door een mail te sturen naar stemmen@hubcobbenprijs.nl en daarin één stem uit te brengen op één van de vijf genomineerden. Om een geldige stem uit te brengen dient de stemmer ook een eigen naam, adres en telefoonnummer te vermelden in de mail. De stemming is open tot en met 12 september. De prijs wordt een dag daarna om 19.00 uur uitgereikt op het voormalige gemeentehuis van Hoensbroek aan het Burgemeester van Kessenplein 3.

De prijs is vernoemd naar vakbondsman Hub Cobben uit Hoensbroek, die in de jaren zeventig duizenden mijnwerkers aanvoerde in de Mars op Den Haag om betere pensioenen af te dwingen. Geschiedenisleraar Martin van der Weerden en SP-politicus Ron Meyer namen het initiatief tot de prijs.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen