Vermiste Spaanse oud-skiester dood gevonden

Print
Vermiste Spaanse oud-skiester dood gevonden

In Spanje is het lichaam van oud-skikampioene Blanca Fernández Ochoa (56) gevonden. Afbeelding: BSR Agency

In Spanje is het lichaam van oud-skikampioene Blanca Fernández Ochoa (56) gevonden. De winnares van een bronzen medaille op de Olympische Winterspelen in 1992 in Albertville werd sinds elf dagen vermist.

Het lichaam van Fernández-Ochoa is gevonden op de top van de 1945 meter hoge berg La Peñota in de Sierra de Guadarrama, meldt het Spaanse dagblad El País. Dagenlang hebben honderden politieagenten, burgerwachten en vrijwilligers gezocht in het deels onherbergzame gebied.

Fernández-Ochoa had aangekondigd dat ze vijf dagen ging wandelen. Toen ze niet terugkeerde sloeg de familie alarm. Haar vermissing was een nationale zaak in Spanje. Vele Spaanse prominenten hebben de familie hun medeleven betuigd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen