Video: Agent lost schoten tijdens mishandeling: politie zoekt verdachte met helikopter

Print

Klimmen agent mishandeld. Video: Track ‘88

Klimmen -

Een motoragent is woensdagavond in Klimmen mishandeld. De agent heeft daarbij schoten gelost. Dat gebeurde rond 22.00 uur nadat een automobilist op de vlucht sloeg tijdens een verkeerscontrole.

Een auto met twee inzittenden ging ervandoor bij de verkeerscontrole in Heerlen. Na een achtervolging kon de agent het voertuig staande houden op de Retersbekerweg in Klimmen.

De bestuurder van het voertuig sloeg in eerste instantie op de vlucht, maar kwam terug toen de agent de bijrijder wilde aanhouden. Er ontstond een vechtpartij, waarop de agent twee waarschuwingsschoten loste. De agent raakte gewond bij de schermutseling.

De politie heeft daarna de verdachte alsnog kunnen aanhouden. De bestuurder van de auto wist te ontkomen. Bij de zoektocht naar de man werd onder andere een politiehelikopter en politiehonden ingezet.

De agent raakte lichtgewond bij de mishandeling, meldt een politiewoordvoerder. Hij is inmiddels behandeld in het ziekenhuis. Het onderzoek naar de aanleiding van de mishandeling is nog in volle gang.