Heerlens filmfestival presenteert programma met highliners over 130 meter lang koord boven Pancratiusplein

Print
Heerlens filmfestival presenteert programma met highliners over 130 meter lang koord boven Pancratiusplein

Highliners waren vorig jaar bij Carbon6 in Heerlen al onderdeel van het DMFF. Afbeelding: Peter Schols

Heerlen / Hoensbroek -

Koorddansers zullen vrijdag over een 130 meter lang koord tussen de Q-Park parkeergarage aan de Putgraaf en Schunck in Heerlen lopen. Met deze highlinedemonstratie wil het Dutch Mountains Film Festival (DMFF) de aandacht op de presentatie van het programma richten.

Het koord van 130 meter lang wordt over het Pancratiusplein en de daaraan liggende cafés gespannen. Op het plein is even voor de highlinedemonstratie, die om 19.00 uur start, het eetfestijn Parkstad Culinair begonnen.

Veiligheid

De highlinedemonstratie over het Pancratiusplein had vorig jaar de spectaculaire opening van kerstevenement Wintertijd moeten zijn. Omdat Q-Park toen het veiligheidsrisico te groot vond, werd dit afgeblazen.

„Dat het vorig jaar niet doorging kwam vooral omdat er onduidelijkheden waren tussen de organisatie en de directie van Q-Park”, vertelt Joep van Wijk van het DMFF. „Dit jaar zijn er goede afspraken gemaakt, waardoor Q-Park zijn medewerking verleent. Zo is er tijdens de dagen waarop de highliners op de parkeergarage zitten 24-uurs bewaking.”

Thema

Met deze actie zet het filmfestival de presentatie van het programma luister bij. Onder het thema ‘Holy Mountain’ zal het DMFF van 29 oktober tot en met 2 november vele bergfilms en aanverwante activiteiten in de stad houden. Ook op de dagen rond de presentatie van het programma zijn de koorddansers in Heerlen te zien. Donderdag en zaterdag gaan de highliners het koord tussen de parkeergarage en Schunck op.

Vorig jaar waren er ook al highliners in Heerlen, toen begin november het DMFF plaatsvond. Toen werd het filmfestival geopend met een highlinedemonstratie tussen Carbon6 en het Maankwartier.