Klimcriterium Eygelshoven krijgt eigen speciaalbieren

Print
Klimcriterium Eygelshoven krijgt eigen speciaalbieren

De Marialaan in Eygelshoven. Afbeelding: Google Maps

Eygelshoven -

De organisatie van het Klimcriterium Eygelshoven, dat eind juni is verreden, brengt in kleine oplage twee speciaalbieren op de markt.

De bieren zijn genoemd naar de twee klimmen in het parcours: Korversberg en Marialaan. Het stijgingspercentage van beide klimmen, respectievelijk 4 en 10%, komt overeen met het alcoholpercentage van de dranken, die door dorpsbrouwerij De Maar uit Jabeek zijn gebrouwen. De bieren zijn op fles los verkrijgbaar of als cadeauverpakking van twee stuks. De bieren worden omschreven als ‘lekker licht met een fruitige smaak afkomstig van sinaasappel’ (Korversberg) en ‘een zwaarder bier met toevoeging van zoethout’ (Marialaan).

De opbrengst van deze actie komt ten goede van amateur jeugdsporters in de regio. Meer informatie over de bieren is verkrijgbaar via www.vcvh.nl en info@vcvh.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen