Telefoonnummers van ruim 400 miljoen Facebookgebruikers gelekt

Print
Telefoonnummers van ruim 400 miljoen Facebookgebruikers gelekt

Afbeelding: Getty Images

Een verouderde database met daarop de telefoonnummers van mogelijk honderden miljoenen Facebookgebruikers heeft enige tijd onbeschermd online gestaan. Veel van deze telefoonnummers zijn nog steeds in gebruik.

De database bestond uit unieke ID’s van Facebookgebruikers, gekoppeld aan telefoonnummers en in sommige gevallen ook met naam, geslacht en land. Deze ID‘s zijn unieke nummers die publiek zijn en daarmee naar accounts te herleiden.

Tot aan 2018 was het mogelijk om data van Facebook te onderzoeken, zeker als gebruikers telefoonnummers openbaar hadden staan. Dat werkte via de zoekfunctie. Tot april vorig jaar was het mogelijk om een gebruiker te zoeken via zijn of haar telefoonnummer. Dat is inmiddels niet meer mogelijk.

Wie de database heeft gemaakt en online heeft gezet, is niet bekend. TechCrunch heeft contact opgenomen met een webhoster die de pagina offline heeft gehaald. Ook is onduidelijk wie allemaal toegang hebben gehad tot de database.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen