Broer van Boris Johnson neemt ontslag als onderminister

Print
Broer van Boris Johnson neemt ontslag als onderminister

Jo Johnson Afbeelding: AP

De jongere broer van de Britse premier Boris Johnson, Jo Johnson, stapt op als onderminister en parlementariër. „In de afgelopen weken ben ik verscheurd geraakt tussen de trouw aan mijn familie en het nationale belang”, schrijft hij op Twitter.

De broer van de premier had als onderminister onder meer universiteiten en wetenschap in zijn portefeuille. Het is nog niet duidelijk of hij per direct opstapt.

„Het was een eer om Orpington (zijn kiesdistrict) negen jaar te vertegenwoordigen en om als minister onder drie premiers te hebben gediend”, schrijft Jo Johnson op Twitter. Hij zegt dat het nu tijd is voor anderen om zijn taken als parlementariër en onderminister over te nemen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen