Blerickse scouting verkoopt tienduizend bakstenen

Print
Blerickse scouting verkoopt tienduizend bakstenen

Transportbedrijf Louis Huys uit Hout-Blerick demonteert de kachelpijp. Afbeelding: Mgr. Feron

Blerick -

Te koop: tienduizend bakstenen voor één euro per stuk. Elke verkochte steen draagt bij aan de verbouwing van scoutinggebouw De Ark In Blerick.

Tienduizend euro is het bedrag dat de scouts van Mgr. Feron nog tekort komen voor de verbouwing van hun honk nabij de Molenbossen. De houten achterpui is versleten en dringend aan vervanging toe. Het scoutinghome is in 1991 gebouwd door leerlingen van de praktijkschool in Horst. Daarbij zijn verkeerde houtverbindingen gebruikt, bleek achteraf. „Naar verwachting zou het houtwerk binnen vijftien jaar vernieuwd moeten worden”, aldus secretaris René Gerats. „Dat hebben we bijna tweemaal zo lang kunnen uitstellen.” De scoutingvereniging maakt van de nood een deugd door het gebouw meteen te verduurzamen. Zo komt er een nieuwe energiezuinige houtkachel. Tevens wordt de hoofdentree verplaatst naar de achterzijde. „Iedereen kwam toch al vrijwel altijd achterom.”

De verbouwing kost in totaal 125.000 euro. Door inzet van eigen leden zijn de kosten flink gedrukt. „We doen het sloopwerk zelf. Daarnaast halen we elke maand oud papier op. De rest komt uit eigen reserves en fondswerving. Om het plaatje rond te krijgen, is nog tien mille nodig. Bij de gemeente kreeg Mgr. Feron, een club met 75 jeugdleden, nul op rekest. „Dus gaan we stenen verkopen. Symbolisch, voor alle duidelijkheid.” Gerats roept Blerickenaren op een steentje bij te dragen aan de verbouwing door een euro, of meer, te doneren.” Behalve de scouting maken ook de Zonnebloem en een joekskapel gebruik van De Ark.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen