Van Dijk, De Ligt en De Jong in race voor wereldelftal van 2019

Print
Van Dijk, De Ligt en De Jong in race voor wereldelftal van 2019

Matthijs de Ligt, Frenkie Jong en Virgil van Dijk. Afbeelding: AD/Pim Ras Fotografie

Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong maken kans op een plaats in het wereldelftal van 2019. De drie Oranje-internationals behoren, net als Ajacied Dusan Tadic, tot de voorselectie van 55 spelers. Ruim 23.000 profvoetballers brachten hun stem uit.

Van Dijk, aanvoerder van het Nederlands elftal, werd eerder al verkozen tot UEFA-voetballer van het jaar en speler van het jaar in de Premier League. De Ligt bereikte met Ajax de halve finale van de Champions League en ontving maandag de Gouden Schoen voor beste speler van de eredivisie. De Jong, die in de zomer Ajax voor FC Barcelona verruilde, werd door de UEFA onderscheiden met de titel van beste middenvelder van het jaar.

Op maandag 23 september wordt tijdens de uitreiking van de Best Football Awards in Milaan het wereldelftal van de FIFA en spelersvakbond FIFPro bekendgemaakt. Van Dijk kan die avond ook worden uitgeroepen tot beste voetballer van de wereld. De verdediger van Liverpool is samen met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo genomineerd.

‘Derbytime’ | Voetbalpodcast #25. Video: De Limburger