Geen zomer meer, maar ook nog geen herfst

Print
Geen zomer meer, maar ook nog geen herfst

Regen. Afbeelding: Jos van Gennip

Het leek even die kant op te gaan donderdagochtend, maar echt herfstweer wordt het niet de komende dagen. Toch schittert de zomer ook in afwezigheid.

We kregen even een voorproefje van de herfst donderdagochtend met buien en bewolking door het hele land. In de loop van de dag is het in grote delen van het land opgeklaard. Het is wel een tikkeltje fris voor de tijd van het jaar. Raymond Klaassen van Weerplaza: ,,September is wisselvallig, het kan alle kanten op. Al liggen de temperaturen rond deze tijd doorgaans rond de 19 graden, en zitten we daar nu onder met zo’n 16 à 17 graden.’’

Ook vrijdag en in het weekend behoudt het weer zijn wisselvallige karakter: bewolking, buien, matige wind, opklaringen en een voorzichtig zonnetje wisselen elkaar af. Klaassen: ,,Een paraplu meenemen is dus wel verstandig.’’ De temperaturen zullen wel iets hoger dan 17 graden liggen.

En moeten we de zomerkleding al definitief opbergen tot volgend jaar? Klaassen: ,,Het kan volgende week ietsje warmer worden, maar die voorspelling is nog heel onzeker. Dat de zomer terugkeert zie ik niet direct, maar sluit ik zeker niet uit. September kan alle kanten op.’’

Kijk hier voor de actuele weersverwachting in Limburg

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen