Halsema over opgepakte zoon: ‘Bespaar mij de krokodillentranen’

Print
Halsema over opgepakte zoon: ‘Bespaar mij de krokodillentranen’

Burgemeester Femke Halsema beschouwt de arrestatie van haar zoon als ‘een privé-aangelegenheid’. Afbeelding: ANP

Burgemeester Femke Halsema wil geen vragen van de Amsterdamse gemeenteraad beantwoorden over de kwestie rond haar zoon die in juli werd opgepakt. ,,Ik ga uit van een privéaangelegenheid, waarover ik geen mededelingen doe aan de raad.”

Nadat De Telegraaf afgelopen maand had onthuld dat haar zoon in juli was gearresteerd vanwege het bezit van een nepvuurwapen, schreef Halsema een open brief aan ‘alle Amsterdammers’ op de site van de gemeente. Gemeenteraadslid Annabel Nanninga wilde weten waarom zij juist dat platform had gekozen om haar kant van het verhaal te doen. ,,Dan lopen uw werk en privé toch juist door elkaar heen?”

Lees ook: Wat moeten media doen als kind van bestuurder in opspraak komt?

Te grabbel

,,Mijn minderjarige zoon was ernstig beschadigd en mijn integriteit als bestuurder werd te grabbel gegooid”, antwoordde Halsema donderdagmiddag tegenover de gemeenteraad. ,,Daarover heb ik mij te verantwoorden aan alle Amsterdammers.”

Lees ook: Politie onderzoekt mogelijk lek zaak-Halsema

In de media had Nanninga aangekondigd de burgemeester opheldering te vragen over de kwestie rond haar zoon. Tegelijkertijd zei ze mee te leven met haar gezin. Halsema reageerde stekelig: ,,Bespaar mij uw krokodillentranen over mij als moeder om verder mijn integriteit ter discussie te stellen.” Volgens Halsema heeft zij ‘buitengewoon zorgvuldig’ gehandeld.