Zwarte beer doodt Amerikaanse vrouw in Canada: ‘Aanval is uiterst zeldzaam’

Print
Zwarte beer doodt Amerikaanse vrouw in Canada: ‘Aanval is uiterst zeldzaam’

Beer ter illustratie. Afbeelding: EPA

Een 62-jarige Amerikaanse vrouw heeft een confrontatie met een zwarte beer net over de Canadese grens niet overleefd. En dat is opvallend, want dodelijke aanvallen van zwarte beren zijn uiterst zeldzaam.

Het drama gebeurde op het Red Pine Island in Rainy Lake net over de Amerikaans-Canadese grens. De 62-jarige Catherine Sweatt-Mueller uit het Amerikaanse Minnesota verbleef er met haar ouders in een afgelegen hut.

Volgens de politie van Ontario ging Sweatt-Mueller zondagavond naar buiten omdat ze haar twee honden hoorde blaffen. Zij kwam nooit meer terug, maar de twee honden wel. Eén van de dieren was gewond. De bejaarde ouders van het slachtoffer besloten daarop de politie te bellen.

Agenten gingen op onderzoek uit en zagen de beer bij het lichaam van Sweatt-Mueller staan en schoten het dier dood. Agent Jim Davis kan maar niet geloven dat een beer een mens heeft aangevallen. ,,De familie is er natuurlijk kapot van”, zei hij. Ook de agenten die ter plaatse kwamen, waren helemaal kapot van de tragedie.

Autopsie

Er zal een autopsie op de dode beer uitgevoerd worden. Het is voorlopig gissen naar de reden waarom het wilde dier de Amerikaanse vrouw doodde. Mogelijk werd de beer agressief door de honden. ,,Zo’n aanval is uiterst zeldzaam”, zei Maimoona Dinani, woordvoerster van het Ontario Ministry of Natural Resources and Forestry. De laatste dodelijke aanval van een beer in Ontario dateert al van 2005.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen