Chantal Janzen niet gevraagd voor Songfestival: ‘Ik denk dat ze iemand van NPO kiezen’

Print
Chantal Janzen niet gevraagd voor Songfestival: ‘Ik denk dat ze iemand van NPO kiezen’

Portret van Chantal Janzen tijdens RTL FestiFall, de presentatie van RTL-programma’s voor dit najaar. Afbeelding: ANP

/ Tegelen -

De uit Tegelen afkomstige presentatrice Chantal Janzen (40) is nog niet benaderd om het Eurovisie Songfestival te presenteren. Dat heeft de RTL-coryfee donderdagmiddag laten weten tijdens De Coen en Sander Show op Radio 538. ,,Ik denk altijd dat het iemand van de NPO wordt.”

Het gonst in het Songfestival-circuit al maanden van de geruchten en de speculaties: wie o wie mag volgend jaar in Rotterdam het belangrijkste liedjesfestijn van het jaar presenteren?

Lees ook: RTL Boulevard wil Chantal Janzen als presentatrice Songfestival

De naar de AVROTROS vertrokken Dionne Stax lijkt volgens critici de beste papieren te hebben. De voormalig NOS-nieuwslezer reageerde onlangs bij RTL Boulevard heel geheimzinnig toen haar gevraagd werd of zij straks de presentatie op zich mag nemen. ,,Ik ga helemaal niks hieraan toevoegen.”

Davina Michelle

Chantal Janzen, die vorig jaar de Zilveren Televizier Ster won voor beste tv-presentatrice, is niet gevraagd, tot grote verbazing van Coen en Sander. ,,Is dat echt zo? Niet gevraagd?”

Lees ook: Geen feestje, wel een Songfestival-kater in Maastricht

,,Nee”, benadrukt Jansen, en ze verwacht ook niet dat daarin verandering komt. ,,Ik zou dat doen hoor. Maar ik denk altijd dat het iemand van de NPO is.” Of ze een voorkeur heeft voor een Nederlandse inzending? Die heeft ze: ,,Davina Michelle!”

Geen flauwe grappen

Wie de monsterklus straks ook gaat doen: het Eurovisie Songfestival in Rotterdam bevat in elk geval minder fratsen, geen flauwe, uitgeschreven grapjes en gaat meer ruimte voor spontaniteit en gevoel bieden dan de kijkers gewend zijn.

Lees ook: Songfestivalbaas belooft: Geen flauwe, uitgeschreven grapjes

,,Nederlanders houden van echt. Dat betekent dat we niet per se moeten gaan voor weer een nóg uitbundiger Songfestival dan de afgelopen jaren met een hoop fratsen, maar dat we gaan kijken of we het gevoel kunnen terugbrengen”, vertelt songfestivalbaas Sietse Bakker.

,,Je hoort over sommige voorgaande edities: alles klopte, maar het was wel erg technisch en strak allemaal. Wij moeten iets meer de gevoelige snaar opzoeken.’’

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen