Opruimen fietsen stations Meerssen en Bunde

Print
Opruimen fietsen stations Meerssen en Bunde

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Bij de treinstations van Meerssen en Bunde worden de komende tijd fietsen opgeruimd. De gemeente wil de entrees van de stations netter maken en heeft besloten dat er geen fietsen meer onafgebroken gestald mogen worden.

Volgens de gemeente worden bij de stations fietsen vaak voor langere tijd geplaatst waardoor deze fietsen een weesfiets of wrak worden. Het gemeentebestuur heeft daarom besloten dat er geen fietsen onafgebroken meer gestald mogen worden bij de stations. De weesfietsen worden verwijderd.

Weesfietsen krijgen de komende tijd een label met de tekst: ‘Attentie! Weesfiets, maximale stallingsduur van 14 dagen. Fietsen die langer dan veertien dagen ongebruikt gestald staan, worden door de gemeente verwijderd.’ De tekst staat tevens in het Engels vermeld. Verwijderde fietsen kunnen opgehaald worden bij het fietsdepot Maastricht, Sint Gerardusweg 39 in Maastricht.

Wat is een weesfiets?

Een weesfiets ziet er uit als een fiets die niet gebruikt wordt. De fiets heeft veel vogelontlasting op zich, vertoont roestvorming, spinnenwebben, afval op en rond de fiets of is een wrak. Ook ontbreekt bij een weesfiets onderdelen als wiel, stuur, zadel.

De gemeente wil graag een gastvrije gemeente zijn voor inwoners en bezoekers en ze een mooie entree bieden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen