Gratis activiteiten in kader van Open Monumentendag bij Museum Peel en Maas

© Museum Peel en Maas

In het kader van Open Monumentendag en het tienjarig bestaan ontvangen bezoekers aan Museum Peel en Maas op zondag 15 en 22 september een gratis rondleiding door de tentoonstelling Van Ploeg naar Ploegendienst.

Henk Schmitz

Op de eerste zondag zijn er twee rondleidingen - om 13.30 en 15.00 uur. Een gids geeft dan tekst en uitleg over de opkomst van de industrialisatie van Peel en Maas vanaf het jaar 1900. Op zondag 22 september is de hele middag een gids aanwezig. Daarnaast kan deze dag in de Gasterie gratis de film en lezing Silent Heroes worden bijgewoond - een eerbetoon aan de circa achthonderd mannen en jongens die tijdens de kerkrazzia van 8 oktober 1944 zijn opgepakt en afgevoerd naar Duitse werkkampen. De slagwerkgroep Koninklijke Harmonie Concordia Panningen zal de stukken ‘Silent Heroes’ en ‘Kerkrazzia’ dan zelf live spelen.

Het museum en de tentoonstelling zijn beide dagen ook zonder gids vrij toegankelijk. Ruim 5.000 monumenten door heel Nederland openen in het weekend van 14 en 15 september hun deuren. Museum Peel en Maas, op locatie Kerkeböske, Aan de Koeberg 3 in Helden is van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur geopend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee