Verstappen zevende in glibberige ochtendtraining, Leclerc het snelst

Print

In een allerminst saaie ochtendtraining is Max Verstappen tot de zevende tijd gekomen: 1.30,100. Op een glibberig Monza was Charles Leclerc (1.27,905) de snelste, voor de McLarens van Carlos Sainz en Lando Norris. De verwachting is echter niet dat deze rondetijden veelzeggend zijn voor het verloop van het raceweekend in Italië.

Na iets minder dan een half uur was Kimi Räikkönen het eerste slachtoffer van de glibberige omstandigheden in Italië. De Fin verloor zijn Alfa Romeo bij het uitkomen van de Parabolica-bocht en schoof zo via het grind de banden in. Het gevolg was de eerste rode vlag van de sessie. Na vijf minuten kon de sessie hervat worden, maar enkele minuten later was het opnieuw raak. Sergio Pérez kwam op het gras en was zijn Racing Point kwijt, resulterend in een fikse klapper die eindigde in de muur.

Lees ook: Verstappen: ‘Mij een narcist noemen is heel extreem’

In het tweede gedeelte van de training droogde de baan op en verbeterden vrijwel alle coureurs hun tijd. Dat deed ook Pierre Gasly, die even eerder nog voor de derde code rood had gezorgd maar geen schade had aan zijn Toro Rosso. In de slotfase regende het verbeteringen, toen iedereen nog even op droogweerbanden naar buiten ging. Op de valreep klokte Leclerc de snelste tijd, voor Sainz en Norris.

F1 | Aankondiging + circuit GP ITALIE¨ 2019. Video: De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee