Muzikaal boerenoogstfeest fanfare Wilhelmina Vlodrop

Print
Muzikaal boerenoogstfeest fanfare Wilhelmina Vlodrop

Muziek loopt als een rode draad door het boerenoogstfeest van de fanfare. Afbeelding: Fanfare Wilhelmina

Vlodrop -

Fanfare Wilhelmina houdt op zondag 15 september haar boerenoogstfeest. Locatie is het Muziekhome aan de Koebroekweg 1, gelegen achter de kerk.

De festiviteiten worden tussen 14.00 en 18.00 uur omlijst met optredens van het jeugdorkest Herkenbosch/Vlodrop, jachthoornblazerskorps St. Hubertus uit Vlodrop en de gezamenlijke fanfares van Vlodrop en Maria Hoop. Ook blaaskapel De Nachsrave uit Maria Hoop doet een muzikale duit in het zakje. Tussen de optredens door klinkt er live accordeonmuziek en kunnen bezoekers deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder cupcakes versieren en zeepjes maken. Kinderen kunnen zich laten schminken.

Op een kleine markt worden handgemaakte producten aangeboden. Een imker en wijnmaker zijn aanwezig met hun ambachtelijk gemaakte producten. Oude tractoren en werktuigen uit grootmoeders tijd maken het boerenoogstfeest, waaraan door diverse verenigingen en organisaties uit Vlodrop medewerking wordt verleend, compleet. Ook aan de inwendige mens wordt gedacht. De entree tot het boerenoogstfeest is gratis.

Het feest wordt mede georganiseerd in het kader van het jubileumfeest Fanfares 200, waarbij de fanfares Wilhelmina Vlodrop en St. Paulus Maria Hoop gezamenlijk hun 200-jarig bestaan vieren. Op 12 oktober worden de festiviteiten voortgezet met ‘Circus Fanfares 200’ in de Roerhal in Vlodrop.