Groot deel A73 langdurig dicht vanwege werkzaamheden

Print
Groot deel A73 langdurig dicht vanwege werkzaamheden

Afbeelding: Harry Heuts / MGL HEUTS, HARRY

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Heel / Beegden / Stevensweert / Ohé en Laak / Panheel / Thorn / Wessem / Maasbracht / Linne / Reuver / Beesel / Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen -

Een groot deel van de A73 gaat binnenkort twee hele weekenden en drie nachten dicht omdat de bediening van de tunnels in Roermond en Swalmen naar de verkeerscentrale in Helmond verhuist.

De werkzaamheden vinden plaats in de weekenden van 14 en 15 september, 28 en 29 september en 5 en 6 oktober. Ook wordt er op die momenten regulier onderhoud gedaan, zoals asfalteringswerkzaamheden, meldt Rijkswaterstaat.

Omleidingen

Verkeer wordt tijdens de afsluitingen omgeleid via de A2 en A67. Lokaal verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Van 13 september 21.00 uur tot 16 september 05.00 uur gaat de A73 tussen knooppunt het Vonderen en de afrit Beesel in de richting van Venlo dicht. De andere kant uit is de snelweg afgesloten tussen knooppunt Zaarderheiken en afrit Linne.

Groot deel A73 langdurig dicht vanwege werkzaamheden
Foto: Rijkswaterstaat

In het weekend van 27 tot 30 september geldt de afsluiting alleen in de avond en nacht, tussen 20.00 uur en 09.00 uur. In zuidelijke richting is de A73 dan dicht tussen afrit Beesel en afrit Linne. De andere kant uit tussen Het Vonderen en afrit Beesel. Op maandagochtend 30 september gaat de snelweg om 05.00 uur weer open.

Van vrijdag 4 oktober 21.30 tot maandag 7 oktober 05.00 uur gaat de A73 opnieuw dicht. Dan in zuidelijke richting tussen knooppunt Zaarderheiken en afrit Maasbree en tussen knooppunt Tiglia en afrit Linne. In noordelijke richting geldt de afsluiting tussen Het Vonderen en afrit Beesel.

Komend weekend is ook de A67 deels afgesloten voor verkeer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen