International Shermaine Martina toch beschikbaar voor MVV

Print
International Shermaine Martina toch beschikbaar voor MVV

Shermaine Martina (midden) in de achtervolging op Nicky Souren van Roda JC. Afbeelding: Pro Shots

Maastricht / Itteren -

MVV kan toch beschikken over Shermaine Martina. De verdedigende middenvelder zal niet meespelen met het nationale team, maar zit gewoon bij de selectie van MVV, voor het duel tegen FC Dordrecht op zaterdag

In de planning stond dat de broers Shermar en Shermaine Martina in verband met interlandverplichtingen het duel tegen FC Dordrecht (zaterdag 18.30 uur) zouden missen. „Shermaine is naar Curaçao gevlogen om zich daar te melden, maar daar werd hij niet helemaal fit bevonden”, zegt Fuat Usta, coach van MVV. „Toen hij hier terugkwam hebben we alle testen met hem gedaan en hij is nu in ieder geval wel fit.” Shermaine Martina werd in het laatste duel van MVV tegen Roda JC per brancard van het veld gehaald nadat hij een blessure opliep.

Dat de middenvelder bij de selectie zit, is een meevaller voor MVV. Usta heeft op dit moment nauwelijks opties voor het hart van de verdediging. Martina heeft in de afgelopen jaren enkele duels centraal achterin gespeeld.

Een kleine tegenvaller is dan weer het wegvallen van Gavin Vlijter. Na het duel tegen Roda JC is bij hem een lichte hersenschudding geconstateerd. „KNVB-regels zeggen dat hij vervolgens twee weken niet mag spelen”, stelt Usta. De buitenspeler trainde wel gewoon mee. De nieuwe huurspelers Urho Nissilä en Thijmen Goppel zijn beschikbaar, waarbij laatstgenoemde wedstrijdfit is.

Vermoedelijke opstelling: Deusings, Frenoy, Mares, Shermaine Martina, Bonifazi, Deom, Holtby, Kot, Goppel, Van den Hurk, Schroijen.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot - KDS #06. Video: De Limburger